Synes du det er vanskelig å komme seg til tannlegen?

01 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Synes du det er vanskelig å komme seg til tannlegen? Da kan vi betrygge deg med at du ikke er alene. Det er mange som utsetter viktige tannlegebesøk. Men hvilke konsekvenser har det, og hvorfor er det egentlig sånn at man bør besøke tannlegen jevnlig? Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Hvorfor bør man besøke tannlegen jevnlig?

image

Et pent smil og friske tenner er noe som de fleste verdsetter høyt, men allikevel er det mange som utsetter viktige tannlegebesøk. En av grunnene er at mange synes det er vankselig å prioritere potensielt dyre tannlegeregninger. Det er et problem som enkelt kan vokse, fordi man utsetter og utsetter, og dermed også øker sjansen for at det oppstår problemer som man ikke har fått forebygget hos tannlegen. 

Det er nemlig lurt å gå til tannlegen jevnlig hvis man vil opretteholde god tannhelse og unngå at det oppstår problemer på sikt. Da kan man også unngå de dyreste tannlegeregningene og behandlingene, hvis man husker på tannstellet hjemme også. 

Hva gjør man hvis uhellet er ute? 

Hvis det er lenge siden du har vært hos tannlegen, så kan det oppstå problemer. Det kan også skje ulykker og lignende som gjør at man plutselig trenger tannlege helt akutt. Hva gjør man egentlig hvis uhellet er ute? Tannleger er jo noe man må booke tid hos og kun er åpent på hverdager?

Det finnes, akkurat som med lege, heldigvis tannlegevakt så man kan komme seg til tannlege akutt hvis det er noe som trengs. Du kan finne en tannlegevakt nær deg, for eksempel akutt tannlegevakt i trondheim, hvis du trenger akutt hjelp. Da får du hjelp med en gang – og det er betryggende å ha en akutt tannlegevakt i bakhånd og vite hva man skal gjøre hvis det oppstår et problem med tennene som ikke kan vente. 

Flere nyheter