Leter du etter alternative varmeløsninger?

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er kanskje ikke så rart at mange har begynt å undersøke alternative løsninger for å varme opp hjemmet. Det finnes nemlig flere løsninger enn du kanskje tror, og her skal vi se litt nærmere på noen av de mest populære.

Hva kan jeg velge mellom? 

Det er flere forskjellige varmeløsninger på markedet, og noen er grønnere enn andre. Det er en prioritet som er blitt større de siste årene, å finne varmeløsninger som er grønne. Men hva vil det si? Det vil gjerne si at det er varmeløsninger som er energieffektive, og ikke bruker overdrevet mye energi for å varme opp, eller kanskje til og med bruker fornybar, og dermed bærekraftig energi. Hva du kan velge handler litt om hvordan du bor, og hva slags budsjett du har. Det er jo ingen tvil om det kan være en investering å skulle installere en grønn varmeløsning, men det er faktisk sånn at mange av de kan tjene seg inn på sikt. 

amalo

Det kommer dog litt an på hva slags løsning du velger, og hvordan du velger å installere den. Mange har fått øynene opp for ting som peisovn, men det er viktig å tenke på at du skal ha en god kilde til vedforsyning, for det kan fort bli en stor utgiftspost. En annen populær løsning, er det som kalles varmepumpe. Noe av investeringen her handler om installasjonen, men kan man gjøre det selv? 

Installere selv eller få noen til å gjøre det? 

Som nevnt skal en varmepumpe installeres og det kan man gjøre selv, eller få en profesjonell til å gjøre det. Det siste kan dog være å anbefale, for en varmepumpe kan kun gi de besparelsene man håper på, og tjene seg selv inn, hvis den er installert helt korrekt. Det kan fort bli en dyr affære, hvis man gjør det feil og må gjøre det på nytt. 

Flere nyheter