Klar til å ta førerkort?

15 november 2019
Maria Laugesen
Klar til å ta førerkort?

For at du kan ta førerkort må du gjennom en oppkjøring. Og for å gjøre dette, må du ha gjennomført en rekke obligatoriske ting. Først og fremst må all obligatorisk opplæring være fullført og registrert. Dette kan være privat øvelseskjøring og øvelseskjøring på trafikkskole. Dertil må du ha bestått teoriprøven, og vandelen din må være godkjent. I tillegg må ha levert en helseattest dersom du har en slik, og du må ha med gyldig legitimasjon. Til sist men ikke minst må du stille med kjøretøy, som du ofte kan leie av trafikkstasjonen.

Det er selvfølgelig viktig at du har styr på å kjøre bil før du tar oppkjøringen, men du må også ha en god viten om de teoretiske spørsmål. Her blir du nemlig primært testet i selve kjøringen, men du vil også bli testet i klargjøring av kjøretøyet samt få spørsmål og oppgaver innen sikkerhet. Du må altså være trygg på hele prosessen med å kjøre bil, rett fra de teoretiske spørsmål til de praktiske evner.

Hos en trafikkskole kan du få opplæring i begge deler av kompetente, erfarne undervisere. Det kan være veldig smart å ta forløp hos en trafikkskole samtidig med at du øver kjøringen privat, fordi du da får de beste forutsetninger og mest mulig erfaring. Det øker din sannsynlighet for å stå på oppkjøringen, og for å bli en trygg og god bilist generelt. Hos en trafikkskole kan du få undervisning i teori, og du får øvelseskjøring med erfarne lærere. Dette vil ofte gi deg en del ekstra i forhold til privatkjøringen.

Hos Rogne Trafikkskule kan de ta imot deg og hjelpe deg med hele prosessen frem mot førerkortet. På https://www.rognetrafikkskule.no/ kan du lese mer om forløpet, og du kan melde deg på neste oppstart slik at du kan komme godt på vei mot førerkortet.

Flere nyheter