Kan jeg låne uten sikkerhet i fast eiendom?

08 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Ved mange lån er det et krav å kunne stille sikkerhet, som regel i form av fast eiendom. Men det finnes faktisk også muligheten for å ta opp lån uten sikkerhet, dersom du foretrekker denne løsningen. Les mer om dine muligheter her.

Hvorfor stille sikkerhet for lån?

Men hva betyr det egentlig når man stiller sikkerhet for et lån? Det er et krav som långiveren, altså banken, har for å øke sin egen sikkerhet. Det betyr nemlig at din faste eiendom står som sikkerhet dersom du ikke har mulighet for å overholde lånets vilkår og derfor misligholder din gjeld. Det gir banken en garanti for at du får inn pengene uansett, om derfor er det gjerne mulig å låne større beløp på denne måten.

Ved lånetyper som forbrukslån kan du dog låne uten sikkerhet. Her har långiveren noen andre krav til alder, økonomi og eksisterende gjeld for å sikre seg selv. Det er også årsaken til at beløpsgrensen kan være lavere, og at rente vanligvis vil være høyere på denne lånetype enn f.eks. et boliglån.

lån uten sikkerhet

Lån med fornuft

Et forbrukslån gjør det mulig for deg å bruke pengene på det du har behov for. Denne lånetypen tiltrekker mange fordi den gir stor fleksibilitet, fordi det som regel er raskere og enklere å ta opp, og fordi du ikke må stille sikkerhet. 

Det er dog viktig alltid å huske på å låne med fornuft. Det betyr at du aldri bør låne penger til noe du ikke har behov for, og du bør aldri låne mer enn du har råd til. 

Hos Swiftbanker kan du finne og sammenligne forskjellige tilbud på forbrukslån, og det gjør det mulig for deg å finne den løsningen som er best og billigst for akkurat din økonomi. Det gir deg bedre overblikk, og kan spare deg for mye penger.

 

Flere nyheter