Har du styr på årsoppgjørelsen din?

04 desember 2020
admin

Har du styr på årsoppgjørelsen din?

Årsoppgjørelsen er en av de viktigste tingene man leverer som bedrift. Det gjelder uansett om man jobber alene som freelance eller man jobber med kjøpt og salg og har en stor bedrift med mange ansatte, eksport og import. Det er en av  offentlige dokumentene som man som bedrift leverer til skatt og skal fungere som dokumentasjon på driften det siste året.

Resultatet av årsoppgjørelsen i seg selv er ikke viktig for skatt, men det some r viktig er at alt stemmer og er riktig i forhold til det man har betalt eller eventuelt skyller i skatt og sånne ting.

Hva innholdet egentlig regnskap?

Regnskap inneholder mange ting, men som hovedsak inneholder den poster som aktiver og passiver. Den inneholder regnskapsføringen for hele det aktive året, utgiftene og inntektene. Den inneholder tall på eksport og import, for salg og alle andre aktiviteter i virksomheten som lønn, skatt og moms.

Det inneholder også ting som reiser, transport, faste utgifter til driften av bedriften og mange andre ting. En regnskapsfører kan hjelpe deg med å danne deg et overblikk og veilede.

Be om hjelp fra en kvalifisert fagperson

Få hjelp av en regnskapsfører eller regnskapsbyrå til å føre regnskap og gjøre årsoppgjørelsen din. Hvis man vil være helt sikker på at alt det man sender inn er riktig kan det være en veldig fin idé å jobbe sammen med en fagperson. Det kan gjøre at man føler mye større ro rundt det med å levere regnskapet enn man kanskje ellers ville og alene det er verdt å betale for hvis du spør meg.

Det gjør at man for eksempel kan føre regnskap selv i løpet av året, men at en profesjonell fagperson sørger for at alt stemmer til slutt og fører årsoppgjørelsen som du bruker til å innberette tallene dine til skatt.

Flere nyheter