Smarte takløsninger

30 mai 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide med nytt tak? Det er jo sånn at ingen tak varer evig, og på et eller annet tidspunkt blir du nødt til å vurdere å skifte ut taket. Det kan også være sånn at du har fått bygget en ny konstruksjon som trenger tak – og da er det greit å vite hva man skal tenke på. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Mange taktyper på markedet

Det finnes nemlig utrolig mange taktyper på markedet, og det kan være litt vanskelig å vite akkurat hva man bør velge. Det mange ikke er helt klare Ove når de skal velge nytt tak, er at det i stor grad er noe som kommer an på konstruksjonen. Hva er det egentlig som passer til det huset eller den bygningen du skal legge tak på?

Plasttak

Hvis det for eksempel er snakk om hvitmalt hyttedrøm på sørlandet, så er det kanskje mest opplagt med teglsteinstak, mens det kanskje ikke passer like godt på en moderne arkitektvilla. Det er altså lurt å ta bygningen i nærmere øyensyn, og det er også lurt å tenke på et alternativ som varer lenge. Kanskje også nye materialer? 

Har du vurdert plasttak? 

Det er mange nye spennende materialer på markedet som man også med fordel kan vurdere når det kommer til tak. Det er nemlig mulig å få tak i tagtyper i dag som ikke bare gir et flott resultat, men som også holder lenge. Plasttak kan også være gjennomsiktige, og dette har flere fordeler.

Hvis du for eksempel skal legge tak på en konstruksjon som en garasje eller kanskje et skur, så kan man bruke plasttak som er transparent i en eller annen grad for å slippe inn dagslys. Da kan man fint bruke lokalet uten å skulle benytte seg av kunstig lys, men i stedet slippe inn det dagslyset man trenger. 

Flere nyheter