God fyr i peisen kan ofte spores tilbake til tennbriketter

17 september 2019
Mathias Bjelland
God fyr i peisen kan ofte spores tilbake til tennbriketter

Kan tennbriketter dugnad være noe for din organisasjon?

Dugnad er kanskje så norsk som en kan få fått det. Denne ideen stammer tilbake flere hundre år, og den handler simpelthen om at flere mennesker kommer sammen og gjør frivillig og ikke minst gratis arbeid for fellesskapet. Her er det gjerne raking av løv, maling, eller muligens salg av produkter som gjelder. Veldig ofte er sistnevnte dopapir, og det er nok noe folk flest er rimelig lei av. 

Det er her tennbriketter dugnad heller er en mye bedre ide. Samler du opp en god dose av disse, og går fra dør til dør før vinteren virkelig treffer inn, så kan du selge en hel del. Her handler det om timing, og du selger faktisk noe som er litt mer fristende enn store mengder dopapir. I likhet med dopapir er det noe folk flest trenger, men til motsetning er det ikke noe så dørg kjedelig!

Velg tennbriketter for neste dugnad!

Det er mye enklere å selge noe under en dugnad når den som åpner døra ser noe nytt og litt mer spennende. Husk på at synet av tennbriketter nok vil være mye mer hyggelig enn bare godt, gammeldags dopapir. Derfor er tennbriketter dugnad blitt det helt nye for mange, og muligens kan det bli det nye for din organisasjon også.

Et annet viktig poeng er at barna for eksempel som selger produktene her ikke vil trenge å bære i masser. For eksempel kan et par bokser med tennbriketter holde samme verdi som flere titalls ruller med dopapir. Da slipper en å lasse på store mengder om en velger førstnevnte for sin dugnad. 

Lær barna å jobbe hardt for fellesskapet gjennom en tennbriketter dugnad i dag. Det koster så lite å la de sette i gang slikt, og de kan få en lærepenge for hvordan en noen ganger må jobbe uten økonomisk gevinst for seg selv!

Flere nyheter