Fiskemåltidene som smaker

13 februar 2023
Johanne Larsen

I Norge spiser vi utrolig mye fisk, og det er noe de fleste av oss anser som hverdagsmat. Men hvordan sørger du for å lage fiskemåltider som smaker – både til hverdag og fest? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvor kommer maten fra? 

Kildin Finnmark

Når man er helt fiks ferdige fileter i frysedisken eller fiskedisken, er det lett å glemme hvor maten egentlig kommer fra og hvor nærme. Det er nemlig sånn at det er lett å velge lokalt når det kommer til fisk, rett og slett fordi vi fisker så mye selv. Det er en av våre største eksportvarer, og derfor har vi også fersk og god fisk rett rundt hjørnet. Fisken blir fisket av fiskefartøy som https://mikalsolhaug.no/fartoy før de havner på middagsbordet hos deg og blir transformert til lekre middagsretter.  

La deg inspirere av hele verden

Når man skal gjøre hverdagsfiskemåltidene en anelse mer festlige, så er det en god ide å finne inspirasjon som kanskje ikke er helt åpenbar. Selv om et enkelt fiskemåltid kan være godt, så trenger det faktisk ikke være husmannskost. Man kan enkelt finne en løsning der man lar seg inspirere av hele verden for å få enda mer smakfull fisk på bordet. Det kan for eksempel være å la seg inspirere av det sør-øst-asiatiske kjøkken, marinere i smakfulle sauser eller servere fisken dampet og hel. Det kan være en fiskecurry inspirert av det indiske kjøkken – mulighetene er mange. En fisk kan også fort bli en smakfull fiskeburger med deilige brioche eller sesambrød (kanskje til og med hjemmebakte?), eller deilige fiskekaker med smak av Thailand eller Vietnam. 

Ikke minst kan fisken også spises rå og bli til ceviche eller sashimi. Det er utrolig lekkert, bare følg anvisninger for hvordan man behandler og tilbereder rå fisk som kan brukes til sushi. Det finnes utrolig mange muligheter og det er bare å ta for seg!

Flere nyheter