De beste rutinene for rengjøring

25 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Synes du det er vanskelig å få til rengjøringen godt nok, enten på arbeidsplassen eller hjemme? Da er du ikke alene. Det er mange som synes det er vanskelig å få på plass gode rutiner og gjennomføre rengjøringen på et godt nok nivå. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du får orden på det – så blir rengjøringen som en lek – enten om det er på jobb eller hjemme. 

Gjennomgå rutinene

Noe av det første man skal se på når det er snakk om rengjøring, handler om rutiner. Det er ingen hemmelighet at grundig rengjøring er noe som er helt avhengig av gode rutiner, og derfor er dette noe av det første man må få på plass hvis man vil vedlikeholde. Det handler nemlig ikke bare om å ta skippertak når det virkelig gror til, men om å ha det rent – hele tiden.

mopper til gulvvask

Det krever kanskje mindre tid enn man tror, for i stedet for å bruke timevis på grundig rengjøring (som man dog allikevel bør gjøre av og til), kan man sette av 15-30 min hver dag til å gjøre rent enkelte flater, og ha en rutine for hva som blir vasket når. Da vet man alltid når noe skal vedlikeholdes når det kommer til rengjøring, og man vet at man får vasket alt i løpet i uken. Det er viktig med gode rutiner! 

Sørg for å ha kvalitetsutstyr 

Det er ikke bare gode rutiner som er viktige, det er også svært viktig å sørge for at man har det utstyret som skal til for å holde det pent og rent. Det er jo ikke sånn at alle støvsugere er like gode, og det gjelder også for andre typer verktøy til vasking. Ting som mopper til gulvvask er viktige å kjøpe i høy kvalitet, så man vet at man har utstyr som holder godt og rengjør grundig. 

Flere nyheter